We weten allemaal dat mannen worden verondersteld van mars te komen en vrouwen van venus, maar serieus, wat betekent dat eigenlijk? Communiceren met het andere geslacht kan een mijnenveld zijn en maar al te vaak is, tegen de tijd dat u er achter bent wat er verkeerd ging, iemand reeds op een mijn gestapt. Hieronder enkele tips om de slachtoffers tot een minimum te beperken.

  1. Vrouwen willen niet altijd een oplossing

Als een man een vraag stelt, is dat omdat hij wil dat u hem iets vertelt wat hij nog niet wist. Als een vrouw een vraag stelt, willen wij soms alleen maar dat iemand luistert. Wees het ermee eens!

  1. Kleur is belangrijk

Vraag de meeste mannen wat hun favoriete kleur is en u krijgt een blik alsof u hem vroeg waarom water nat is? Voor vrouwen is de kleur van schoenen, lippenstift, topje met een rok, een serieuze zaak!

  1. Tijd is relatief

Hij vraagt “hoe lang nog tot je klaar bent?” U zegt “vijf minuten.” Hij is schijnbaar verrast wanneer u twintig minuten later verschijnt en er schitterend uitziet. Vijf minuten waren een schatting en geen contract!

  1. Hé, dat ligt buiten ons bereik

Sommige dagen van de maand zijn we rationeel en op sommige dagen zijn we dat niet. Accepteer het!

  1. Winkelen is een activiteit op zich

Als mannen gaan winkelen, gaan zij om iets te kopen. Wanneer vrouwen gaan winkelen, is dat niet alleen het resultaat, het is ook het proces.

  1. Schoenen zijn belangrijk

Dat is gewoon zo. Probeer het niet te begrijpen, accepteer het gewoon.

  1. Wij kunnen het, we willen het alleen niet altijd

Mannen willen graag geloven dat zij meester zijn wanneer het op praktische vaardigheden aankomt, zoals een zekering vervangen, een plankje ophangen, of wat dan ook. Natuurlijk kunnen vrouwen dat soort dingen ook. We hebben alleen vaak wel betere dingen te doen.

  1. Vrouwen zijn van hetzelfde soort

Wat mannen nog het meest in de war schijnt te brengen, is als ze proberen om de geheime formule te ontdekken om vrouwen uit te pluizen. Goed, het probleem is dit: wij zijn niet altijd hetzelfde! Ja, dat is de eenvoudige waarheid maar wel een belangrijke, het vergt tijd om iemand goed te leren kennen!