Een vette  huid gezond houden en zorgen dat het niet glimt, kan vooral in de zomer een uitdaging zijn. Hogere temperaturen verergeren  de talgproductie, zodat zelfs mensen met een droge of normale huid, vooral op voorhoofd, neus, en kin (beter bekend als de t-zone), een beetje meer glimmen. Van al die talg af komen is eenvoudigweg onmogelijk (het is ook niet gezond, aangezien talg bedoeld is om de huid te smeren en te beschermen). Er zijn echter een paar dingen die effectief kunnen helpen om het glimmen tegen te gaan, en de huid gezond en fris te houden.

Uw eetgewoontes een beetje aanpassen

Hoewel er nog meer onderzoek nodig is om te bepalen in hoeverre voeding de talgproductie beïnvloedt, suggereren studies dat bepaalde voedingsstoffen het kunnen verergeren. Zuivelproducten worden als één van de ergste boosdoeners beschouwd, doordat het veel hormonen bevat die de talgafscheiding tot 60 procent kan verhogen.

Gebruik het juiste type reinigingsproduct

Reinigen van de huid is zeer belangrijk voor alle huidtypes, maar voor mensen met een vette huid is het vooral in de zomer van cruciaal belang. Zweet en overmatige talgafscheiding kunnen de huid veranderen in een broedplaats voor bacteriën. Door de huid op de juiste manier te reinigen, verwijdert u overmatige talgafscheiding, zweet, dode huidcellen en vuil, die ervoor zorgen dat uw poriën verstopt raken en puistjes veroorzaken.

Reinig uw gezicht twee keer per dag (‘s ochtends en ‘s avonds). U zou uw huid ook na het sporten moeten reinigen. Gebruik niet alleen reinigingsdoekjes voor het gezicht, omdat die al het vuil en zweet niet voldoende verwijderen en bovendien vaak uitdrogende ingrediënten bevatten. Gebruik een zacht, in water oplosbaar reinigingsproduct en spoel het af met schoon water. Het reinigingsproduct moet volledig worden verwijderd en geen sporen op de huid achterlaten.

Regelmatig scrubben

Regelmatig scrubben van de huid verwijdert de opeenhoping van dode huidcellen, die anders uw poriën verstoppen en tot puistjes leiden. Een vette huid heeft de neiging om langzamer dode huidcellen te verliezen, dus scrubben is erg zinvol om de huid fris te houden.

U zou, ideaal gezien, twee tot drie keer per week moeten scrubben met een product dat zacht is voor de huid en niet irriteert. Na het scrubben, moet u altijd producten gebruiken die de huid hydrateren en het tegen uv-stralen beschermen, omdat de huid kwetsbaar is voor beschadiging door de zon.