Wanneer u op uw calorieën let, is het heel gemakkelijk om de calorieën in voedingsmiddelen te tellen door de voedingsinformatie te lezen op de verpakking.

Terwijl bij verpakte dranken zoals frisdrank en sappen de ingrediënten op het etiket vermeld staan, hebben mixdrankjes vaak verborgen calorieën die u gemakkelijk over het hoofd kunt zien.

Er is een grote verscheidenheid aan dranken, die zich uitstrekken van ontbijtdranken tot dorstlessers voor de lunch en na-het-werkcocktails. Door te switchen naar deze drankjes kunt u honderden ongewenste calorieën per dag vermijden.

Ochtendbrouwsels

Veel mensen zijn verslaafd aan zoete, suikerhoudende dranken die door grote ketens zijn vermomd als ‘koffie”. Zeker, er zit koffie in maar dat is niet het belangrijkste ingrediënt en voor elk bijvoeglijk naamwoord in de titel, kunnen honderden calorieën aan de dranken worden toegevoegd. Probeer eens een kop vers gezette zwarte koffie in plaats van een romige mocha latte frappe met een scheut van weet ik veel wat, om de dag mee te beginnen. Probeer verschillende soorten bonen  en manieren waarop de koffie is gebrand, om de brede keur aan natuurlijke aroma’s te ontdekken die ook door de grond en het klimaat waar ook ter wereld worden beïnvloed.

Vermijd uw lunchsapje

Volg de zelfde bereidingswijze voor ijskoffie en ijsthee – laat de aroma’s de drank overheersen in plaats van het te maskeren met romige en zoete toevoegingen. In plaats van citroen, voeg verse plakjes sinaasappel, ananas, mandarijn of limoen toe aan verschillende soorten thee om hun zuivere smaak naar boven te brengen. Fans van mixdrankjes kunnen spuitwater vervangen door een beetje versgeperst citrussap of een stukje fruit of verse bessen aan gebotteld water toevoegen om er een frisse draai aan te geven.

Lekkere cocktails

Als u aan het eind van de dag met een cocktail ontspant, zijn calorieën waarschijnlijk de laatste prioriteit op uw lijstje. Bovendien, u verdient uw favoriete verfrissing na een lange werkdag. Het maakt niet uit wat het drankje van uw keus is, er is waarschijnlijk een optie met minder calorieën die bijna hetzelfde smaakt. Experimenteer met verschillende combinaties tot u een versie met minder calorieën vindt, die u zonder enige schuld tevreden stelt,  en zonder een ander gat in uw riem te hoeven slaan.