Bij het ouder worden krijgen mensen vaak hamertenen. Dit probleem is vooral bekend bij vrouwen. Naast dat het er onaantrekkelijk uitziet, veroorzaakt het uitstekende gewricht ook andere problemen:

 • pijn;
 • niet in staat om modieuze schoenen te dragen.

Normaal gesproken verbetert de situatie als u een speciaal hulpmiddel bestelt (op voorwaarde dat u het regelmatig gebruikt). Met andere woorden, misvorming van de ledematen van de voet kan worden opgelost door de Valgomed teenspreider te gebruiken tussen de grote en de tweede teen, en in ongeveer twee weken tijd zult u resultaat zien.

Valgus misvorming: wat is het?

Dit is een aandoening van de grote teen, waarbij het gewricht sterk naar buiten steekt. Dit maakt dat iemand, die normaal in goede gezondheid verkeert, praktisch gezien wordt uitgeschakeld. De afwijking kan oplopen tot 2,5 cm, waardoor het onmogelijk is  om gewone schoenen te dragen. De meest voorkomende oorzaken voor het ontstaan ​​van de aandoening zijn:

 • ouderdomsjicht;
 • ongemakkelijke schoenen (meestal schoenen met smalle neuzen, hoge hakken en andere ongemakkelijke schoenen);
 • erfelijkheid;
 • sportblessures;
 • blootstellen van de voeten aan lage temperaturen.

Het Valgomed hulpmiddel voor de grote teen helpt om te gaan met de langzame progressie van de ziekte. Het begint met een lichte zwelling, mogelijk pijn als er druk wordt uitgeoefent in de buurt van de basis van de grote teen, naar de buitenkant toe. Uiteindelijk wordt het groter en pijnlijker, in het bijzonder bij het dragen van schoenen, en begint de teen naar binnen te staan. De situatie kan nog gecompliceerd worden, als de vervorming van het gewricht zodanig is dat de teen naar boven gaat staan en over de tweede teen komt te liggen. In dit geval doet de voet zelfs zonder schoenen pijn.

De huid wordt ruw en er verschijnen “blaren”, die zich met vloeistof vullen. De plek raakt vaak ontstoken, maar als de ziekte niet te lang genegeerd is, kan het nog met succes worden behandeld. Wanneer de grote teen van positie verandert en de anderen overlapt, vormen zich likdoorns, eelt en ernstige pijn bij het lopen. Maar dit alles kan worden voorkomen door tijdige correctie met het hulpmiddel van Valgomed.

Wie had ooit gedacht dat het beschermen van de grote tenen tegen deze aandoening zo belangrijk was?

Het grote-teengewricht is meestal misvormd bij mensen die graag modieuze, smalle schoenen dragen, waardoor de tenen vervormen. En er is ook de erfelijkheidsfactor, zeker als de oudere generaties van dezelfde familie soortgelijke problemen ervaart. Platvoeten kunnen ook de ontwikkeling van misvorming van de ledematen van de voet veroorzaken. Het kan ook worden veroorzaakt door problemen met het zenuwweefsel, de zogenaamde misvorming door verlamming. Bestel in dat geval Valgomed zo spoedig mogelijk. In reacties zeggen klanten dat het dragen van een hulpmiddel het omgaan met de aandoening veel makkelijker maakt.

Hoe u de siliconen teenspreider gebruikt

Hoewel u de corrector met alle soorten schoenen kunt dragen, is het verstandig om, bij de aankoop van een nieuw paar, ze met het hulpmiddel te proberen, want dan weet u hoe het voelt als u ermee loopt. Valgomed is anatomische gevormd, haar gehechtheid aan de huid is strak, dus het is niet zichtbaar vanaf de buitenkant. Dat geeft u de mogelijkheid om vrij en pijnloos uw favoriete dingen doen, zonder dat u wordt gehinderd door pijn.

Valgomed moet op de grote teen gedragen worden, gedurende ten minste 6 uur per dag, 10 uur is beter. De symptomen beginnen na twee weken te verdwijnen. Om de helende werking ervan te ervaren, moet het hulpmiddel in een correcte positie op de voet geplaatst zijn, waarbij het zorgvuldig op de teen is aangebracht en strak tegen de huid is gedrukt.

Wat doet het met de grote teen?

Door de zachte voering zult u merken dat de misvorming van de grote teen minder progressief wordt en uiteindelijk stopt. Het hulpmiddel is gemaakt van resistente, hypoallergene siliconen. Het verlost u van:

 • blaren;
 • eelt;
 • pijn tijdens het lopen;
 • onaantrekkelijk hamertenen.

Na het een maand gedragen te hebben, ziet u dat de mate van afwijking afneemt, de pijn weggaat en mooie schoenen niet te leiden hebben door het ongemak. Het hulpmiddel houdt de tenen in een natuurlijke stand, zonder enige druk en wrijving op het uitstekende deel.

Valgomed is in elk stadium van de vervorming van de voet effectief, zowel in het begin- als in een vergevorderd stadium. Het is eenvoudig en makkelijk te gebruiken. Over de hele wereld groeit de populariteit van het hulpmiddel. Valgomed kan nu ook in Nederland worden gekocht.