De ervaring heeft geleerd dat de belangrijkste oorzaken van verminderde zin in seks vermoeidheid, gebrek aan communicatie en intimiteit in de relatie, veranderingen in leefstijl, ouder worden en fysieke of hormonale veranderingen zijn, die met de bevalling, menopauze of zelfs anticonceptie gepaard kunnen gaan.

Begrijpen van het probleem

Onderzoekers van verschillende disciplines hebben geprobeerd om de seksdrift  van vrouwen te begrijpen en een betere verklaring te geven voor dit fenomeen. Sommigen zeggen het de lichamelijke veranderingen zijn die geestelijke barrières ten aanzien van zin in seks veroorzaken. Anderen zijn van mening dat de psychologische barrières tot fysieke verandering leiden. Feit is dat er een lichaam-en-geestverhouding is en dat, wanneer er een probleem is, het gehele systeem uit balans kan raken.

Het probleem oplossen

Het vinden van oplossingen vereist erkenning van de lichaam-en-geestverhouding en hoe het de vrouwelijke seksualiteit beïnvloedt. Om de seksdrift van vrouwen te beoordelen, moet  elk element van  lichaam, geest en emoties worden bekeken om te identificeren waar zich problemen voordoen. Er is slechts één negatieve seksuele ervaring nodig om de seksuele reactie van een vrouw te conditioneren en om seksuele opwinding te vernietigen.

Weet wat er gaande is en pak het aan waar u op dat moment bent. Het kan vanuit fysiek oogpunt zijn als u moeite heeft met hormonale veranderingen of pijn tijdens de seks heeft. Of het kan zijn dat u tijdens de seks afgeleid wordt of dat seks meer lijkt op werk en minder spontaan is geworden.

De seksdrift verhogen

Het vergroten van de drang naar seks kan beginnen met het herstellen van uw seksuele reactie door nieuwe seksuele stimuli te gebruiken. Bij vrouwen, komt opwinding vaak voort uit het open staan voor seksuele stimuli. Gebaren van affectie, flirten en complimentjes zijn zeer efficiënt bij het aanwakkeren van een positieve emotionele verbinding, die de opwindingsschakelaar van een vrouw kan omzetten. Opwinding is de basis voor seksdrift van vrouwen, maar het moet wel van twee kanten komen.

Wanneer iets goed voelt, erken het, blijf in het moment, communiceer met uw partner en dan kunt u er allebei plezier in hebben en er samen van genieten.